Tang & alger

Tang & alger

Vidste du, at tang normalt inddeles i tre hovedgrupper: grønalger, rødalger og brunalger.

Havets små mirakler

I Japan var tang i tidlige tider forbeholdt adlen og blev betragtet med ærbødighed og respekt. Der er fund, der tyder på, at tang blev brugt så tidligt som 12.000 år f.Kr. Men tang har inspireret til mere end bare madlavning og kinesisk medicin – også digtere har ladet sig inspirere af ”havets muntre blomster”. Og nu holder tangen så sit indtog i moderne hudpleje.

Tang og alger er rige på A-, B12-, C- og E-vitaminer, antioxidanter, proteiner og sunde fedtsyrer, derfor er de interessante i forbindelse med effektiv hudpleje. Alger modvirker bl.a. cellernes nedbrydning og virker genopbyggende.

Rødalger (Rhodophyta)
Trives bedst i klart, lidt varmere vand med højt saltindhold. Rødalger findes i både hankøn og hunkøn.
Vikingerne spiste dem mod hoste og forstoppelse, og i dag er de et hit i det japanske køkken.

I hudpleje er de gode, fordi de blandt andet har en effektiv antioxidant virkning og dermed hæmmer hudens ældningsproces. Det er især rødalgens høje indhold af B12-vitaminer, C-vitaminer og E-vitaminer, der hjælper til at bekæmpe de frie radikaler, der gør vores hud skrøbelig og krøllet. Samtidig har rødalgen egenskaber, der holder på fugten og stimulerer og beroliger huden.
Rødalger indgår i Mellisas øjengelé (køb den her), hvor rødalgen Gelmoist (Chondrus crispus) tilfører din hud værdifulde næringsstoffer og fugt. Hudens produktion af kollagen og elastin fremmes og sikrer en fastere hud og reducering af rynker og fine linjer.

Grønalger (Chlorophyta)
Er en af de største grupper af alger og trives i alle våde og endda blot fugtige miljøer. De fleste arter findes i ferskvand.
Med reference til både gastronomi og poesi kaldes en gren af de grønne alger også havets grønne kaviar. Denne alge er sart og trives først og fremmest i rent, tropisk havvand.

I hudpleje nyder huden godt af grøn kaviars mange mineraler, aminosyrer, proteiner og det høje indhold af C-vitaminer samt A- og E-vitaminer. Grøn kaviar har en opstrammende, fugtende effekt og er med til at revitalisere huden, så den bevarer sin glød.
Tarmrørhinde er en anden grønalge, der udmærker sig i hudplejen, idet den både hjælper ved at øge hudens tykkelse, glatte rynker ud, forbedre hudens elasticitet og holde på fugten.
Grøn kaviar indgår i Mellisas citronmelissecreme (køb den her), mineralserum (køb den her), antirynkeserum (køb den her) og øjencreme (køb den her). Her er den med til at øge hudens elasticitet, fugte, udglatte og hæmme fine linjer og rynker.

Tarmrørhinde er hovedbestanddelen i HomeostatineTM og indgår i Mellisas dagcreme til tør og fugtfattig hud (køb den her)

Brunalger (Phaeophyceae)
De fleste brunalger vokser i tempererede eller kolde have og findes i et utal af variationer og kan være fra få centimeter op til 60 meter. Langs de arktiske kyster vokser brunalgen mere end en meter på et år – i iskoldt vand og mørke. Brunalger spiller en vigtig rolle i deres biologiske miljø. De bruges i mad, medicin og som gødning.

I hudpleje udmærker de sig ved at stimulere cellefornyelse og bevare hudens elasticitet. Nogle typer har beroligende og anti-inflammatorisk effekt, mens andre typer har en vanddrivende effekt. Brunalger har desuden en stærk antioxidant virkning.

  • Blæretang (Fucus vesiculosus) er en brunalge med antiage-egenskaber. Den er med til at stramme op, udglatte, berolige og blødgøre huden.
  • Wakame (Undaria pinnatifida) er en brunalge med et naturligt indhold af hyaluronsyre. Den tilfører huden nødvendige næringsstoffer, beskytter, plejer og giver huden glød.
  • Fingertang (Laminaria digitata) tilhører også brunalgerne. Den virker som en celle-energibooster og revitaliserer huden. Fingertang beskytter fedtvævet, bekæmper cellulitis og strammer op.

Brunalger indgår i Mellisas dagcreme til fedtet og uren hud (køb den her), læg- og fodcremen (køb den her), antirynkeserum (køb den her), natserum(køb den her), bodylotion (køb den her), rensemælk (køb den her) og halscreme (køb den her).

Fytoplankton (Phytoplankton extract)
Planteplankton er bitte små alger, der lever i de øverste vandlag og udnytter sollyset til fotosyntese. En af de mindste arter er kun en tusindedel millimeter, men er sandsynligvis ophav til hovedparten af alt organiske stof i havet.

Planteplankton optager næringssalte fra havet og har en række gode egenskaber i hudpleje. Planteplankton er med til at mindske UV-skader og ældning. De beskytter og reparerer når celleproteiner er udsat for oxidering. De fremmer hudens fugtbalance og virker anti-inflammatorisk.
Planteplankton indgår i Mellisa ansigtsgelé (køb den her).

Vidste du, at tang er en makroalge, mens planteplankton er en mikroalge. Og begge dele er propfulde af vitaminer og mineraler.

Hvis du vil vide mere om tang og alger, kan du tjekke: