Hvorfor økologisk hudpleje?

En skøn, grøn verden med økologisk hudpleje

Økologi eller ej, så er alle interesserede i synlige resultater, når de køber hudpleje. Men når flere og flere vælger cremer, shampoo eller solprodukter med økologiske ingredienser, er det måske fordi, det er hos økologerne, man lige nu finder den største åbenhed overfor nye ingredienser, ny viden eller nye metoder, der tager afsæt i enten bæredygtighed, plantevidenskab eller et generelt etisk kompas, der drager omsorg for sin omverden i det omfang det er muligt.

For hvis vi bare fremstillede hudpleje, som vi altid har gjort, ville det ikke kun være en kedeligere verden, det ville også være en verden, hvor der på sigt måske ikke ville være flere resurser til at lave hudpleje af.

Man kan ikke lave kemifri hudpleje, heller ikke med økologiske ingredienser, for alt i naturen, selv vand, er et resultat af kemiske processer. Men man kan lave hudpleje, hvor man så vidt muligt vælger råvarer og ingredienser som er baseret på urter og planter, der er dyrket uden brug af sprøjtegifte.

Lad os lige tage et par facts: økologisk dyrkede planter og urter er ikke nødvendigvis af højere kvalitet end konventionelt dyrkede planter, nogle gang er de faktisk tilsyneladende svagere end deres syntetisk fremstillede fætre. Men deres væsentligste fortrin er, at de ikke indeholder rester af sprøjtegifte og at den måde, de dyrkes på, er mere skånsom for både mennesker, dyr og jord. På den lange bane er økologisk dyrkning den eneste metode, der vil kunne sikre, at også de kommende generationer har rent vand at drikke og fødevarer, der ikke er sprøjtede eller genmodificerede.

Økologiske skønhedsprodukter har altså en effekt, der ligger langt ud over, den skønhedseffekt, de umiddelbart har på hud og hår.

Er økologisk hudpleje bedre?

Kan økologi ses på huden ? Vasker det håret bedre? Beskytter det bedre mod solens stråler? Økologiske ingredienser nytter ikke noget, hvis de ikke er formuleret efter den nyeste viden og forskning, noget, vi er meget optaget af hos Mellisa. At det virker, at det er effektivt og at produkterne holder mere end de lover, men også, at det er godt hele vejen rundt. F.eks. er der ingen grund til at teste på dyr, når teknologien muliggør, at alt kan testes på andre måder. Men vi, både producenter og forbrugere, må blive ved med at sige aktivt ”nej tak” til dyreforsøg. Vi ser netop i disse år at der går stærkt tilbage på nogle af de områder, hvor Danmark engang var et foregangsland. Derfor er hver krone, du som forbruger giver ud på økologi også en stemme for bedre miljø, for dyrevelfærd og for en bæredygtig verden.

Selvom vi måske drømmer om, at hudpleje er rørt af alfer i en urtehave en dugvåd sommermorgen, så er hudpleje først og fremmest skabt i laboratorier. Og heldigvis for det. For når man blander flere ingredienser er der behov for at helt rent miljø. Hudpleje er ligesom fødevarer også et spørgsmål om renlighed og god hygiejne.

Det lyder så smart at sige, at man ikke skal smøre ting på sin hud, som man ikke kan udtale, men det er ligeså dumt som det er smart sagt. For selvfølgelig skal man da det. Alle de nye opdagelser, forskerne gør i disse år i laboratorierne, og som kan komme den naturlige hudpleje og dermed din skønhed til gode, skal selvfølgelig implementeres. Det kan være nye, mere skånsomme måder at udvinde urternes essenser på, det kan også være den omfattende dokumentation, vi som producenter af økologisk skønhedspleje forlanger af vores underleverandører. Eller der kan være anvendelsen af nye superingredienser som f.eks. tang og alger.

Fremtidens skønhedspleje i dag

For 100 år siden sværgede man til vand og sæbe, hvilket var fint nok i forhold til hygiejnen, men som vi i dag ved, udtørrer sæbe huden og nedbryder hudbarrieren, fremfor at pleje og nære, som er det, vi (også) forventer af et renseprodukt i dag. Tiden går, vi får ny viden, lad os bruge den.

Vi ved i dag en masse om de forskellige aktive stoffer og hvordan man kan få deres pleje optimeret bl.a. ved hjælp af et utal af forskellige leveringssystemer. Der skal med andre ord viden, åbenhed og innovation til, før økologiske skønhedsprodukter virkelig virker, og også er både sikre, holdbare og delikate i daglig brug.

Hos Mellisa brænder vi for at kombinere virksomme bioaktiver med vores store kærlighed til planteriget. Det er ud af den kærlighed og facination af plantevidenskab, at Mellisa i sin tid slog rod, og visse ting er ligeså gangbare i dag, som de var i 1986. Fx. det komplekse indhold, som botaniske ingredienser nu engang består af, de naturlige antioxidanter fra planteriget og ikke mindst hvordan hud generelt bedst stimuleres og tages vare på, så den fremstår så naturligt smuk og sund som muligt.

Mellisas historie

Dansk naturpleje siden 1986

Det lover vi dig

Vores etiske kompas

Mellisa hudpleje

Få din skønhedspleje tilbage til rødderne

Følg os på Instagram

Hos Mellisa går vi meget op i, at vores kunder er glade for vores produkter. Du kan vise os det ved at bruge @mellisa_hudpleje eller #Mellisa når du uploader dit billede på Instagram. Så kan det være du bliver vist lige her sammen med alle de andre Mellisa ambassadører.