Historien om Mellisa hudpleje

Mellisa blev skabt af Margit Mellisa Klinder i 1986 med en bæredygtig ideologi og et ønske om at gøre økologisk hudpleje tilgængelig for alle. I dag varetages det innovative hudplejebrand af Margits datter, Louise Mellisa Klinder:

Jeg husker tilbage på en barndom med megen aktivitet fra min mor, som fyldte huset med papkasser, krukker, prøver og råvarer. Ja, min mor startede Mellisa på køkkenbordet derhjemme, midt i det hele. Min mor havde fået konstateret psoriasis, og ingen kunne tilbyde hende produkter uden kortison, som er et hormonforstyrrende stof.

Den viden, min mor havde med fra sin barndom, hvor den store interesse var at plukke, artsbestemme og presse alle tænkelige blomster og planter, hun kunne finde herhjemme i Danmark, dannede grundlaget for en lang, sej rejse gennem planternes rige med fokus på forskellige hudproblemer og -behov. Hun ville skabe helende, hudforbedrende produkter uden indhold af skadelige stoffer og i balance med naturen.

Det blev starten på Mellisa Naturkosmetik, der i dag forhandles hos Matas og i helsekostbutikker over hele landet.

Næste generation inden for hudpleje

I 1996 var Mellisa et godt etableret firma i vækst på den nystartede fabrik i Hørsholm, da min mor blev syg. Jeg stoppede mit arbejde som sygeplejerske i 2008 og kom hjem for at blive oplært, så jeg kunne overtage familiefirmaet og produktionen af cremerne.

Jeg har siden tilføjet en række nyere produkter til vores sortiment samt opdateret nogle af de eksisterende produkter, efterhånden som vi for eksempel har kunnet erstatte flere og flere råvarer med økologiske varianter. Derudover er der gennem de senere år også sket teknologiske kvantespring inden for hudpleje, og nyere forskning har givet os adgang til fantastiske, højteknologiske råvarer med naturlig oprindelse. Det har gjort det muligt for os at tilbyde særdeles virksomme, økologiske hudplejeprodukter til stort set alle hudtyper- og behov.

Selv om Mellisa stadig er en familieejet virksomhed, arbejder vi i dag sammen med et solidt team af forskere og biokemikere både nationalt og internationalt, hvilket gør, at vi kan producere avancerede hudplejeprodukter med økologiske ingredienser.

Hos Mellisa står vi stadig selv for produktionen. Vi udvælger råvarerne med omhu og sikrer dokumentation og evidens, vi rører selv cremerne, påfylder krukkerne samt etiketterer dem. Vi pakker dem omhyggeligt og sender produkterne af sted. Hermed sikrer vi ordentlighed, mindst spild af råvarer og vand, samt omtanke for naturen.

På den måde fortsætter vi stadig i Margits ånd, nemlig med at levere ren, eksklusiv og bæredygtig hudpleje af høj kvalitet – til en rimelig pris.

– Louise Mellisa Klinder